Tam Sayılarda Toplama İşlemi

1 / 20
  1. (+2) + (+4) + (+1) işleminin sonucu nedir?
    A) 7
    B) 6
    C) 5
    D) 4
      SEÇ
  2. [(-2) + (-1) + (-3)] işleminin sonucu nedir?
    A) 6
    B) 4
    C) 0
    D) -6
      SEÇ
  3. l2al = 10 ise a sayısının en büyük ve en küçük değerleri toplamı kaçtır?
    A) –10
    B) –5
    C) 0
    D) 10
      SEÇ
  4. (-101) + (+100) + (-15) + (+20) işleminin sonucu kaçtır?
    A) -5
    B) -4
    C) 4
    D) 9
      SEÇ
  5. [(+5) + (-4)] + [(-10) + (-11) + (+25)] işleminin sonucu kaçtır?
    A) +13
    B) +8
    C) +5
    D) +3
      SEÇ
  6. a = 5, b = 3 için [(-a) + (-b)] + [(a)+(b)] işleminin sonucu kaçtır?
    A) -16
    B) -8
    C) 0
    D) 16
      SEÇ
  7. (-55) + (+17) + (+41) = a ise a sayısının toplama işlemine göre tersi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) -3
    B) 0
    C) 3
    D) 6
      SEÇ
  8. a + (-7) = 21 ise a tam sayısı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 28
    B) 16
    C) 14
    D) 7
      SEÇ
  9. (–55) + (–42) + (+34) + (-14) + (50) işleminin sonucu aşağıdaki işlemlerden hangisinin sonucuna eşittir?
    A) (–20) + (+7)
    B) (+27) + (0)
    C) (–13) + (–14)
    D) (–30) + (–3)
      SEÇ
  10. [(+3) + (–10) + (–8)] + [(–4) + (+21) + (–18)] işleminin sonucu kaçtır?
    A) –16
    B) –17
    C) –18
    D) –19
      SEÇ
  11. (–81) + (+17) + (–41) + (–16) + (–15) + (+66) işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
    A) –80
    B) –70
    C) +70
    D) +236
      SEÇ
  12. [(–25) + (+32)] + (–44) = (–25) + [A + (–44)] eşitliğinde A yerine hangi sayı gelmelidir?
    A) 0
    B) –32
    C) 32
    D) 44
      SEÇ
  13. I. (–6) + (-7) + (–5) + (+10) = –8
    II. (+35) + (–25) + (–10) = 0
    III. (–55) + (+5) + (+15) + (–35) = 0
    IV. (–1) + [(–6) + (+5)] = –2
    Yukarıdaki toplama işlemlerinden kaç tanesi doğru çözülmüştür?
    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
      SEÇ
  14. l(–21) + (–15) + (–4)l + (–40) işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
    A) –80
    B) 0
    C) 40
    D) 80
      SEÇ
  15. ll–100l + (–79) + (–14) + (–45)l işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 28
    B) 38
    C) 180
    D) 238
      SEÇ
  16. l(–21) + (–14) + (–35)l + [(–45) + (-17) + (+12)] işleminin sonucu nedir?
    A) 20
    B) 40
    C) 70
    D) 120
      SEÇ
  17. A = (–25) + (+39) + (–51) B = (+45) + (–35) + (–11) + (+2) veriliyor. Buna göre lA + Bl ifadesinin sonucu nedir?
    A) 128
    B) 78
    C) 36
    D) 34
      SEÇ
  18. –4 ten küçük, en büyük tam sayının değeri a ise, a + (+5) ifadesinin sonucu kaçtır?
    A) –10
    B) –2
    C) 0
    D) +2
      SEÇ
  19. Tam sayılar kümesinde toplama işlemi için aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
    A) Kapalılık özelliği vardır.
    B) Değişme özelliği vardır.
    C) Etkisiz elemanı sıfırdır.
    D) Her elemanın tersi yoktur.
      SEÇ
  20. Rakamları birbirinden ve sıfırdan farklı üç basamaklı en büyük negatif tam sayı ile rakamları birbirinden ve sıfırdan farklı üç basamaklı en büyük pozitif tam sayının toplamı kaçtır?
    A) 899
    B) 885
    C) 876
    D) 864
      SEÇ
TAVSİYE EDİLEN 7 İÇERİK
5.Sınıf Test Çöz
Çocuk Şarkıları
6.Sınıf Yazılı Soruları
5.Sınıf Yardımcı Kitaplar
Sesli Masallar
4.Sınıf Yardımcı Kitaplar
Okul Şarkıları
EN ÇOK ZİYARET EDİLEN 7 İÇERİK
9.Sınıf Test Çöz
Harf Öğretimi
3.Sınıf Yardımcı Kitaplar
4.Sınıf Çalışma Kağıtları
Origami Yapalım
5.Sınıf Yazılı Soruları
Eğitici Oyunlar
Origami Yap
Origami Yap
Toplama Öğren
Toplama İşlemi
Şarkı  Dinle
Şarkı Dinle
Masal Dinleyelim
Masal Dinle

7.sınıf matematik testleri, 7.sınıf matematik testleri çöz, 7.sınıf test çöz, 7.sınıf testleri, matematik testleri