Tam Sayılarda Çarpma İşlemi

1 / 20
  1. Aşağıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?
    I. Aynı işaretli iki tam sayının çarpımı pozitif tam sayıdır.
    II. Zıt işaretli iki tam sayının çarpımı negatif tam sayıdır.
    III. Çarpma işlemine göre “+1” etkisiz elemandır.
    IV. Biri negatif, biri pozitif iki tam sayının çarpımı “0” dır.

    A) I, II
    B) I, II, IV
    C) I, III
    D) I, II, III
      SEÇ
  2. (-30) + (+12) . (-3) + (-5) . (+2) işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
    A) -76
    B) -66
    C) -50
    D) -16
      SEÇ
  3. (–2) x (+3) x (–5) x (+4) x (–6) işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
    A) –720
    B) –120
    C) 120
    D) 720
      SEÇ
  4. (–8) + (+2) x (–5) + (–7) x (–4) işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
    A) –10
    B) 0
    C) +10
    D) 46
      SEÇ
  5. (–3) x [(–21) + (+17)] + (–2) x [(–2) x (–4) + (–7) x (+5)] işleminin sonucu nedir?
    A) 66
    B) 54
    C) 46
    D) 27
      SEÇ
  6. (–4) . A. (+5) . (–1) = –40 eşitliğinde A yerine hangi sayı gelmelidir?
    A) –2
    B) –1
    C) 1
    D) 2
      SEÇ
  7. (–1) x (–2) x (+3) x a = –60 ise a kaçtır?
    A) –10
    B) –6
    C) 6
    D) 10
      SEÇ
  8. a = –2, b = +3 ise 3a + 2b işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
    A) –12
    B) 0
    C) +5
    D) 12
      SEÇ
  9. [(-2) x (-3) x (+4)] + [(-9) x (-1) x (+10)] işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 114
    B) 104
    C) 90
    D) 74
      SEÇ
  10. [(+2) x (-7) + (-3) x (+8)] x [(-3) x (4) + (-5) + (+17)] işleminin sonucu nedir?
    A) -48
    B) 0
    C) 48
    D) 104
      SEÇ
  11. (-1).l(-2).(+3) + (-7).(+2)l işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
    A) -20
    B) -8
    C) +8
    D) 20
      SEÇ
  12. a = -5, b = +2 için a.b + lal.lbl işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
    A) -20
    B) -10
    C) 0
    D) 20
      SEÇ
  13. İki basamaklı en büyük negatif tam sayı ile iki basamaklı en küçük pozitif tek sayının çarpımı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) -110
    B) -100
    C) 100
    D) 110
      SEÇ
  14. Üç basamaklı bir sayının iki basamaklı bir sayı ile çarpımı en az kaç basamaklı bir sayıdır?
    A) 2
    B) 3
    C) 4
    D) 5
      SEÇ
  15. a = -2, b = +3, c = -5 ise (-4a) + (-5) . lal+lbl.lcl işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
    A) -3
    B) -8
    C) +3
    D) +13
      SEÇ
  16. a = -1, b = -2 için [(-a) + (b)] x [(a) + (-b)] işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
    A) -2
    B) -1
    C) 0
    D) 1
      SEÇ
  17. lml = 5, lnl = 4 ise m . n çarpımının alabileceği en küçük değer nedir?
    A) -40
    B) -20
    C) 20
    D) 40
      SEÇ
  18. a, b, c pozitif tam sayılar olmak üzere a.b = 12 ve b.c = 15 ise a + b + c toplamının en büyük değeri nedir?
    A) 12
    B) 16
    C) 20
    D) 28
      SEÇ
  19. (-2).(5 + a) = 22 ise a tam sayısının değeri kaçtır?
    A) -6
    B) -10
    C) -16
    D) -21
      SEÇ
  20. (-2) + (-3) + (-5) . (-2) = m ve (-1) . (-2) + (-1) . (+5) = n ise (-m).(-n) işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
    A) -5
    B) -10
    C) -15
    D) +15
      SEÇ
TAVSİYE EDİLEN 7 İÇERİK
5.Sınıf Test Çöz
Çocuk Şarkıları
6.Sınıf Yazılı Soruları
5.Sınıf Yardımcı Kitaplar
Sesli Masallar
4.Sınıf Yardımcı Kitaplar
Okul Şarkıları
EN ÇOK ZİYARET EDİLEN 7 İÇERİK
9.Sınıf Test Çöz
Harf Öğretimi
3.Sınıf Yardımcı Kitaplar
4.Sınıf Çalışma Kağıtları
Origami Yapalım
5.Sınıf Yazılı Soruları
Eğitici Oyunlar
Origami Yap
Origami Yap
Toplama Öğren
Toplama İşlemi
Şarkı  Dinle
Şarkı Dinle
Masal Dinleyelim
Masal Dinle

7.sınıf matematik testleri, 7.sınıf matematik testleri çöz, 7.sınıf test çöz, 7.sınıf testleri, matematik testleri